1 Februari….

Wah tetiba ada tarikh keramat baru. 1 Februari. Bermula tahun ini, tarikh ini akan ditunggu dan diraikan selalu. Apakah?

1 Februari 2010. Macam senonoh je tarikh. Haha…*Senonoh eh. Rasanya selain cuti Hari Wilayah, takde perayaan lain kan? orait lah kan!

Hehe…Tarikh apa? Kalian tunggu naaa….

Berbalik kepada kehidupan normalku, chewah~ Banyak perkara menarik berlaku minggu lalu. Antaranya:

1. Diberitahu skop kerja akan bertambah

Wee!Suka3. I’ll get more exposure and exposure. Thank you for the opportunity. I’ll serve my best.

2. Skop kerja baru adalah mencabar.

Sangat! Tidak apa, apa guna ada akal kalau tidak boleh diguna?

3. Seronok ‘bicara niaga’ dengan Izyan Ahmad

Teruja!Such inspirational. Thanks friend. We cling to each other right? Insyallah will always.

4. Merangka pertemuan lagi dengan Waizuri Girls Ahad ini.

Ah, seronot!Syiok!Tunggu update.

5. Seorang lagi sahabat mencuba nasib untuk menjadi host, tetapi nasib tidak menyebelahi. But we know you’ve done your best J! Keep it up, girl!

6. Seorang lagi sahabat baik, Ainiz Nadia Ahmad Kamal sudah mahu melangsungkan pertunangan. Alhamdulilah, am so excited knowing this dear. Insyallah Abby dan Encik Suami bakal berkampung di Raub dan bercuti honeymoon di sana.

Itu adalah sebahagian. Banyak lagi tetapi kurang penting dinyatakan di sini. Minggu lalu juga kami sekali lagi berkunjung ke WOW!Studio for good. Thanks to you, Hafiz. Berkesempatan juga berjumpa Maisarah Sani, Faris Fakri‘s girl. Such a sweet girl. Happy knowing you.

Bila singgah, terasa diri ada di rumah. Sudah boleh sandar kepala dan santai. Cet, tidak sedar diri kepunyaan orang. Hahaha…*Eh lupa2. Hafiz Ismail sudah mahu kahwin!Wee. Tempias..Amin!

*Eh mana gambar-gambar kahwin dari CD? Kenapa tidak tepek?

Mahukah kalian? Wah banyak. Saya tepek hanya yang tiada di dalam facebook ok. Bolehkah? Antara yang paling abadi, adalah moment pernikahan. Saya sangat suka dengan koleksi gambar yang ada.

Sudah lenguh tangan. Letih wei. Banyak sangat. Kamu lihat di facebook, boleh? Kamu semua kan baik hati, memahami saya yang giler gambar!!! ini, boleh bukan? Sayang semua!

Status: Update tanpa ada gangguan. Encik Suami? Depan TV. Tengok Oprah. Oprah kan ‘isteri’ no 2 dia. Ahaksss…

Walimatulurus…

Walimatulurus_Undangan

Salam sejahtera buat semua. Salam kebahagiaan juga buat anda dan seisi keluarga, mahupun insan yang anda cinta dan sayang.

Sungguh petang ini, bahasa yang Abby hendak gunakan biar yang baik-baik dan lembut sahaja. Ala penuh dengan belaian kasih sayang dan seribu rahmat kebahagiaan yang bakal muncul.

Arghh, padahal hati tidak. Mr fiancee pulang ke kampung halaman utk 4 hari. Kaget!Feeling tak besh benor! Jauh je rasa…okay, berpijak di bumi nyata Abby! hehe..

Dalam duk menghitung hari, Abby akui satu-persatu simptom kronik a.k.a ‘orang nak kahwin mmg alaminya kut’ berlaku, antaranya:

1. Tidak lena tidur malam. Masuk tido seawal jam 10pm. Tetapi selang dua jam mesti terjaga. Tepat jam 6am, terjaga terus tak fikir panjang, bersiap pergi kerja. Serius, tidur yang tidak ada kualiti sejak seminggu lepas.

2. Di tempat kerja, sudah mula ada tanda-tanda ‘haywire’

Arghh tidak, memang berlaku kesilapan. Mujur tidak membawa kepada kemarahan yang menggila. Ampun, sangat-sangat dikesali. Cis, haywire benor!

3. Buat apa pun serba tak kena. Contoh situasi: sangat-sangat nervous dan cuak bila tengok rumah bersepah.

Apakah? Faham tak? Serabut. Tengok penggunaan ayat pun dah macam wayar celaru.

Maksudnya, sendiri rasa tak confident, sendiri rasa ‘tidak perfect’ dan macam-macam lagilah.Β  Aishhhh…Shouldn’t be this way, kan kengkawan? Banyak juga Abby berdoa agar semuanya OK menjelang saat-saat akhir ini.

Sekian, tidak mahu cerita lebih pasal ini.

Hadirlah rakan-rakan blogger dan semua sahabat serta kenalan
ke Hari Himpunan Bersejarah saya dan pasangan mengikut keterangan di atas. Kehadiran anda sememangnya dinantikan pasangan mempelai serta tuan rumah. Moga kegembiraan hari bersejarah ini dapat saya kongsikan bersama anda semua, yang sudi hadir meraikan cinta kami. πŸ™‚

Oh tidak sabar rasanya untuk memanjakan diri di D’Ratu minggu hadapan. Juga ‘Hen’sParty’ bersama BFF di Cineleisure. Cant cant wait. Teruja!

Hitung hari…

Yang benar, lagi nyata. Hanya tinggal…

17 hari

sahaja lagi.

Ampun memang kaget sekejap rasanya. Memang lurve tengok ticker wedding, tetapi lurve juga hati ini untuk dup dap.

Bila berborak dengan Mr fiancee, kami siap bertekak macam orang tak percaya tarikh dah dekat.

Apa kau giler Abby? Makin nak kahwin, makin bertekak?! Argh bertekak mengada-ngada. Dulu beriya citer kat orang, ‘Lama lagi….’, ‘4 bulan lagi…’. Ha amik kau…sekarang, terdiam ja. Bila ditanya, senyum kambing kami.

Persiapan?

Alhamdulilah. Bilik Abby sudah tidak seperti bilik anak dara tetapi sudah seperti bilik pengantin. Kosong, sepi. Tiap-tiap hari pun kena bebel dengan Mama. Kalau tidak, sampai ke sudah Abby tidak keruan hendak mulakan langkah mengemas itu ini.

Untuk pengetahuan, Abby bercuti kahwin pun bermula Jumaat, hari nikah itu. 22hb, Abby masih lagi bekerja. Harap-harap tidak akan banyak tekanan hari itu. Balik kerja, berehat, tolong-tolong sambil tunggu saudara mara datang.

Ah asyik, anak-anak akan datang lagi umah Kak Bilah!Tidak sabar mahu bergambar kahwin bersama mereka semua.

Kembali bekerja semula pun pada Selasa, 27hb. Memang tidak dapat bercuti panjang.

Menunggu pula majlis bertandang selang 3 minggu. Itupun kes serupa. 21 Nov, tarikh sanding. 20 Nov Subuh baru kami bertolak pulang ke Penang. Menyusul di sebelah petangnya pula, saudara mara dan keluarga Abby bertolak ke pulau. Bermalam di satu pusat peranginan yang telah pihak keluarga mertua sediakan.

Kelainan ?

Majlis kahwin semua pun serupa. Ada upacara nikah, ada juga upacara bersanding.

Cuma..

Abby ingin lakukan sedikit kelainan. Moga-moga menjadi dan lancar semuanya. Kelainan yang dimaksudkan adalah yang setakat ini di dalam keluarga Abby, tiada siapa lagi yang pernah adakan seumpamanya.

Aku tahu, orang lain lagi sakan majlisnya. Beriya!Apalah sangat kelainan yang 2 ini. Tak apa, niatnya biar semua happy. Biar aku juga happy!

Oh ya, sebelum itu biar Abby perkenalkan tema perkahwinan iaitu…

Meriah tetapi penuh kesederhanaan!

Bila sudah diagih-agih kad jemputan, terasa tidak cukup print 1000 keping shj.

Ahhh stress…backup cards takde. Cis, itupun kau nak citer ke Abby? Huhu..

Berbalik pada soalΒ  kelainan, tentatif program adalah seperti berikut :

23hb Oct (3pm) – Akad Nikah

23hb Oct (8pm) – Malam Berinai, Poco-poco dance

24hb Oct (10am) – Majlis Khatam Al-Quran

24hb Oct (2pm) – Majlis Persandingan

Ermm..ada kelainan ker? Ada ker? Lu pikirlah sendiri. Hehe

See you guys there! Cant wait!

Lebaran Kali Ini…

Lebaran kali ini cukup, cukup sederhana. Cukup dengan kehadiran keluarga tercinta di sekeliling, dengan kesihatan yang walafiat diberikan serta kehadiran seorang insan yang bakal bergelar pasangan hidup. Cukup.

1 Syawal adalah esok hari. Di sebelah pagi Abby dan keluarga (kemungkinan disertai juga oleh Mr fiancee) akan beraya di Segambut (tahun pertama tanpa Nenek Timah) dan diikuti sebelah petangnya pula di Sabak Bernam. Mungkin tidur di sana semalam dua.

Bila sudah berpindah ke Sungai Buloh, sudah tidak merasa kami jarak perjalanan yang jauh. Jenguk kiri, jenguk kanan…sampai dah ke kampung. Alhamdulilah πŸ™‚

Tiada apa lagi yang mahu ditintakan buat masa ini. Melainkan rasa syukur kerana dapat menunaikan ibadah puasa di samping berharap ketemu lagi Ramadhan tahun hadapan. Syukur juga kerana hari raya ini, Abby dapat meraikannya dengan ‘aman’ sekali tanpa usikan kerja. Alhamdulilah πŸ˜‰

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Maaf Zahir Batin

dari Nabilah Saleh & Ismail Ali

untuk sahabat handai dan semua pembaca Abbythejournalist yang setia mengikuti perjalanan suka duka hidup kami, tidak kurang juga yang tidak meminatinya (barangkali)..

Semoga Lebaran ini diraikan dengan meriah bersama keluarga dan insan tersayang, berwaspada ketika memandu pergi dan pulang ke kampung halaman serta beroleh barakah dan 1000 kegembiraan di hari yang mulia ini.

Sambungan Iftar…

Ramadhan 10

Amacam wajah baru wordpress Abby? Abby suka!Simple sekali lagi temanya, tetapi padat dengan widgets.

Kiranya tidak ada masalah kawan-kawan untuk tidak mengetahui perkembangan terbaru tentang kita.

Ok, masuk Ramadhan ke 10, rumah Abby jadi sepi semula. Cuti hujung minggu yang panjang macam ini memang berlalu dengan sangat-sangat cepat. Masa betul-betul mencemburui saat-saat gemilang macam ini kan?

Sabtu lalu, kalau mengikut laporan status facebook Abby, semua pun tahu kemeriahan suasana berbuka di rumah No 31….Sg Buloh. Dah macam hari-hari raya, hanya tertinggal 1 family sahaja yang tidak dpt dpt turun serta.

Best tak mo hengat!Mr fiancee jadi saksi. Kena minta mr fiancee wat testimonial la macam ni πŸ˜‰

1 malam juga mereka berkampung. Alih-alih majlis iftar bertukar jadi majlis AJK tertinggi 24 Oktober 2009.

Wah, tarikh apa tu? Keramat benor! Sampai kena meeting…

Yes. Gambar ini menjadi bukti.

DSC_1675

See, saya tidak tipu anda bukan. πŸ˜‰

Memang ada meeting al-kisahnya. Hambo sahaja yang tidak tahu menahu. Pembahagian tugas diberitahu, tentatif program pun semua ahli keluarga kena ambil tahu. Wah, begini rupanya kalau hendak buat majlis kahwin ya.

DSC_1659

Macam khusyuk and fokus benar semua orang pun. Hehe…Abby, bukan lagi mendengar, main-main dengan D50. Momen-momen begini la best kalau diambil gambar. Masa ini, Abah yang jadi pengerusi. Bincang kesemua hal utk majlis Abby nanti, dari A-Z.

DSC_1670

Orang yang tidak berapa fokus dengan meeting. Hehe.. Mereka semua memang well-known dengan Abby yang tak reti duduk diam, sebab hobi memang suka snap sana sini. Peace! Diaorang pun dah takΒ  kaku nak pose. Bagus2.

Banyak betul initisari mesyuarat pada malam itu. Abby jadi kaget menghitung hari. Semoga segala urusan dipermudahkanNya. Amin…

Yeay, sekian sahaja cerita hujung minggu yang panjang ini. Minggu depan ada satu kali lagi. Mahu buat apa pula ya?

Persiapan kahwin pulak la.

Guess what?

I’ve tried 2 out of 3 wedding dresses! Both are lovely and dashing~

Yeay!

Puasa…

Ramadhan 6

Tup tup sudah masuk enam hari umat Islam berpuasa. Alhamdulilah segala urusan dipermudahkanNya, walaupun ada 1 hari itu agak ‘mati’ Abby dibuatnya, tekak mahupun tenaga badan.

Aish, itulah namanya dugaan. Walau bagaimanapun, Abby sukses pada hari itu~ Tabah sekejap! Hehe..

Bakal keluarga mertua yang juga berkampung di KL sejak Ramadhan 1 juga sudah mahu pulang ke Penang pagi ini. Abby tidak sempat jumpa kerana sudahpun sampai di pejabat. Tetapi sempat lagi terima pesanan khidmat masyarakat menerusi sms daripada mr fiancee mengingatkan supaya hati-hati memandu ke tempat kerja. Oh shweeet~

Sepanjang enam hari berpuasa ini, padat rasanya aktiviti selepas balik kerja 4.45pm. Berbuka di luar, berjalan-jalan sehingga ke Nilai 3 dan banyak lagi la.

Tetamu dari jauh datang, atenyer…Dibawa berjalan-jalan la semua. Tapi syiok, sebab bukan selalu 9 orang dari 2 keluarga ini dapat berkumpul. Alhamdulilah πŸ˜‰

Esok, hari keramat, hari Gaji.

Ceh, ingatkan apa ke mendanya la…

Esok juga, rancangnya mahu ke Ampang Park itu. Mengambil persalinan untuk majlis bertandang. Sudah siap!Baru punya masa untuk ambil. Dan mungkin berbuka di luar dengan mr fiancee, untuk pertama kali Ramadhan tahun ini.

It’s…

1 month 27 days

more to go!

Nasi minyak…

Kali ini celoteh pasal nasi minyak pula..

Musim..dah sampai musim agaknye. Kali ini nasi minyak bukan sebarang nasi minyak, nasi minyak datang dari Port Dickson lagi tu. Huhu…

Sabtu lepas, berangkat lah Abby dan mr fiancee ke PD memenuhi undangan walimatulurus teman seorang ini. Selamat sudah dik non sorang ni menjadi isteri kepada insan tersayangnya.

Pasangan Maizatul Akmar & Zul selamat diijabkabulkan pada petang 12 Jun, dan tarikh 13 Jun adalah hari persandingan mereka.

Apa yg Abby nanti-nantikan sangat time wedding ni, sebenarnya adalah kehadiran teman rapat yg sorang tu. Lamo benor lah hai tak jupenya..Duk 1 KL pun, belum tentu tangan tu nk capai2 HP nk ngedate2 kan Nadia (gedik kita ni…nak jgak menggunakan teknologi Facebook drpd handphone kita ek?? πŸ˜‰ )

Sesampai di sana, bersama-sama dengan rakan-rakan kolej dan Bernama yg lain..Mereka sedang bersanding.Β  Just nice. Dari kejauhan sudah kelihatan warna pink-ungu lembut menjadi tema. Nice, it doesnt look harsh on the couples. Sweet..

PD5

Credit goes to Amelia Ariffin, Bernama TV * sorry girl, i grab your pic without notfying u 1st..hope u dont mind πŸ˜‰

Buat Mai & Zul,

Selamat melayari bahtera perkahwinan. Sesungguhnya asam garam berumahtangga itu ada manis, ada juga pahitnya. Semoga kalian berbahagia berkongsi nikmat hidup bersama okey? πŸ˜‰

Wah, ucapan sepertinya aku sudah kahwin pula?Nehi, nehi… ada lagi 4 bulan 10 hari lg ek~!

Settle makan2 klik2 sana sini…Nadia pun sampai. So glad she finally arrived safely at Mai’s house.

Borak punyalah lama, last2 kami decide utk ke pantai. Ikut sekali pengantin buat photoshoot di pesisir pantai.

Yeah, pantai lagi~ tak pernah bosan pegi pantai! Tapi, kalau suruh pilih antara kolam renang dengan pantai untuk mandi manda, gua pilih kolam beb~ haha giler tak rock. Pantai itu sekadar penenang mata sajork~

Apa lagi, dengan berbekalkan kamer point&shoot sahaja kami beraksi..hehe. Thanks Naddy for the pics..

PD3

PD4

PD1

Aktiviti tak yah citer : Melompat, Posing, Berjalan, Berlari & banyak lagi. Apapun aktiviti yg dirakamkan dlm gmbr, bunyi-bunyian suara kami melalak ke tarak dengar eh….maka sbb itulah pose semua ala diva.

Sampai ke petang kami ada di pantai PD itu. Best + seronok + hilang tension + lupa keje jap + penat = lepak habisss…

Tak sedar-sedar lagi badan dah tahap tak bermaya dah, kami ber-3-pasangan (termasuk Hil & Aishah) gigihkan juga kaki ke night market yg ada di PD tu, nampak cam menarik & meriah…dgn lip lap lampu, sure ada menda best.

Last2 kami grab makanan sahaja. Isi pewot sbb nak balik ke KL sudeh..Adios everyone~

Looking forward more and more meetings & hangout times with y’ll next time…

Baik hati…

Ironi sungguh tajuk post ini dengan yg sebelumnya? Huhu..itulah Hukum Karma katanya. Eh ataupun lumrah hidup ini mmg ada pasangannya. baik-jahat, cantik-buruk, sopan-kasar, jengkel-baik hati….Eh betul juga?!

Rezeki Allah agaknya. Mungkin kepada kami yg bakal berkahwin mahupun atas kebaikan-kebaikan pada mama abah Abby dah taburkan sebelum2 ini. Mereka lebih layak untuk memperoleh pujian ini, walaupun rezeki nya mungkin untuk kami, anak dan bakal menantu.

Terima kasih Abah Mama, We LOVE You Both~!

Masih ingat lagi cerita mr kau? Ha, mungkin jodoh kami nak ber’tuan’kan mr kau takde~

Alhamdulilah, selamat!Dari duk makan hati ulam jantung kemudian hari……..

Kali ini, jodoh kami ada pula dengan mr kau yg baik hati..(Ingat ada perbezaan antara mr kau dan mr kau yg baik hati….Jangan disamakan? Saje mahu aku uji kamu untuk teliti baca ayat Abby yg semakin ‘bagus’ BMnye) hahaha

Mr kau yg baik hati berbangsa Cina, mahu disewakan rumahnya kepada kami. Tidak jauh pun rumahnya dari mr kau, selang 4-5 buah rumah.

Rumah teres 2 tingkat, corner lot akhrinya jadi pilihan kami walaupun perbezaan harga sewa rumah mr kau hanya rm50 SAHAJA.

Jauh lebih baik tawaran si mr kau yg baik hati berikan kepada kami.

Nak tahu apa lagi tawarannya? Kelengkapan rumah yg asas kati-tilam-meja solek 1 set, stove dapur, peti ais, air-cond, TV, VCD Player, penyidai baju etc etc Banyak, Abby jadi tak teringat semua…

Perabot rumah yg nilainya cecah 13k, tetapi dijual kepada kami dalam 3k sahaja~~~~~~~~~ Lumayan kan?

Rezeki, rezeki, rezeki…………..Terima kasih mr kau yg baik hati~!

Sekarang, urusan deposit semua sudah selesai tinggal waktu dan ketikanya sahaja utk mr fiancee mengemas dan tinggal di rumah itu. Minggu depan minggunya untuk mengemas2 pun. Hikhik..comel sgt aturan dalam rumah tu. Nice one!

Masih ingat lagi gambar ini, yg Abby tepek di sini?

Ya, gambar ini. Ini pemandangan yg dapat dilihat dari dalam umah Abby. Rumah yg bakal mr fiancee duduk….tuuuuh, nuuuuuunn depan tu je ha~ haha…mcm gitulah ghupenya. Ala country resort, tp rumahnya paling hujung sekali ( tiada dalam gambar la kira). Hikhik…Ini bermakna bakal menantu dan mertua duduk dalam 1 kejiranan la bermula Jun nnti.

Hehe..suspen saja~Citer pasal mr kau dan si mr kau yg baik hati, mcm jauuuuh sajork (pinjam ayat kak edrina). Ghupenyer depan mata je..haha

Begitulah. Seronok mertua mr fiancee pun…haha. Teruja lebih mama Abby, sama teruja dengan mr fiancee. Mana taknya tgk perabot macam2, jadi berebut kami nk yg mana 1 hehe..seronotnyer~

Ok, settle cerita rumah. Apapun, tggu ketukan jari mengenai aktiviti gotong royog kemas umah minggu depan k?

Dalam sibuk uruskan hal rumah, perkahwinan dan banyak lagi, Khamis lepas kami terasa nk berjalan2 pula. Mr fiancee lain tempat takde nk pegi, wajib harus ke IKEA. Abby…? Layankan saja. Teruja dia lebih lagi2 nk masuk rumah baru. Abby pula sedang2 aja, al-maklum tak boleh nk buat apa2 selagi belum sampai 24 Oktober.

Kalau tidak, saya dulu yg kemas itu ini!lagi2 hias, kemas cantek2 ruang saya nk belajar and ber’tenet’. Confirm cantek, sampai awok jeles ;-P

Kalau dh nama jalan2 ke IKEA, haruslah juga layan wayang. Haha..dah penat jalan2, mesti nk duduk lama kan? So tempat best utk duduk lama, ber’air-cond’ segala…dalam wayang Cathay yg best lagi selesa itulah πŸ˜‰

Kali ini, kami layan cerita ini.

Best!Kelakar!Yang seronoknya, kami masih lagi ingat setiap karakter yg ada dalam Night at the Museum 1. Bezanya kali ini banyak karakter2 baru diperkenalkan disebabkan patung2 part 1 semuanya dipindahkan ke muzium baru.

Kalau dah Ben Stiller yg berlakon, sure lah best kawan2!

Lakonan Amy Adams dalam citer ni pun cumil~!Dah la dianya mmg cumil, bawa watak sebagai Amelia Earhart, pamnadu kapal terbang wanita pertama yg mengelilingi Antartik (ini sejarah…Abby sendiri kurang pasti).Β  Merangkap assistant kepada Ben Stiller dalam citer ni, selesaikan kemelut patung2 wax yg ada dan peperangan yg terjadi so called Battle of the Smithsonian.

Pengakhirannya best! Idea untuk muzium tersebut dibuka kepada orang ramai pada waktu malam adalah sangat brilliant~ Abby suka!Cun!Kalaulah Malaysia juga punya ‘muzim malam’……..

Hooray~!

Hai, tiada apa yg lebih menggembirakan bagi seseorang pelajar melainkan tamatnya musim peperiksaan semester!!!

Nikmat sungguh perasaan ini!Hilang stress!Lega!Happy!Tak sabar untuk rehat2

Haha..Apakah deskripsi yg kamu gunakan ini Abby? πŸ˜‰

Selesai paper terkakhir untuk semester Januari ni, semalam sebelah petangnya fitting baju untuk dipakai waktu persandingan nnti!Auww….hehe. Excited habis!

Wedding planner bawa Abby ke Pandan Indah, berjumpa taylor @ designer. Actually, Abby agak demand pada wedding planner lagi2 bab pemilihan material kain baju dan warna. Paling bestnya, Abby nak exactly the same apa yg Abby search dlm Internet & few ideas from magazines sebagai rekaan baju kahwin tu nnti.

ngeh3..color yg Abby nak bukan main susah la hai nk carinya. Tapi takpe, wedding planner a.k.a Kak Ara berjaya juga dapatkannya!

Finally, ive met with James Mok (sedara mara Audi Mok ke?eerr…). Chinese guy. Banyak juga sample manequin baju2 kahwin yg ada di rumahnya. Well, bila ckp soal Cina dlm bab2 menjahit ni, Abby percaya sikit. Teliti, lagi2 kalau material baju kahwin yg mahal tu mmg ptt bagi pada mereka yg biasa menjahit. Though mahal sikit takpe, janji puas hati! Best sgt3 bila dia ckp (after Abby tunjuk my scrap book/papers penuh dgn printed & tampal2 nye mag cutting) :

Dont worry punye..I’ll make it exactly the same like you want.

Setelah selesai sesi mengukur and diskusi bagai, after 1 hour settle. Kemudian, terus menuju ke pejabat. Sepatutnya OFF day, tetapi bila memikirkan tiada hala tuju yg khusus (utk meraikan ‘kebebasan’ selepas exam) Abby masuklah ofis. Kurang-kurang dpt liburan dengan Internet, surfing and menerawang ‘lihat’ dunia’. Ok jugak kan?

Nak di’tepek’ gmbr persalinan sanding tu rasanya terlalu awal, tunggu siap la k

Itupun kalau Abby nak tepek, kalau idak tunggu sahaja hari persandingannya ya? πŸ˜‰

cheap-designer-wedding-gowns-5

Eh tetiba ada gmbr gown!Auww. Ini kah? Ini gmbr google saja deh. hehe

Sekarang ini, Abby blogging dari ofis. Hari minggu di pejabat. No comment.

I just can smile and smile, hoping for better weekends maybe πŸ˜‰

Yeah, bercakap mengenai hujung mggu..1-3 Mei I’ll be in Penang. yahoo~!!